Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron a fost proclamat preşedinte al Republicii franceze - VIDEO

Emmanuel Macron a fost proclamat preşedinte al Republicii franceze - VIDEO

Emmanuel Macron a fost proclamat preşedinte al Republicii franceze - VIDEO
Sursa foto: Foto: Facebook/ Emmanuel Macron
14 Mai 2017   •   09:56

Update 12.30: Emmanuel Macron a fost proclamat preşedinte al Republicii franceze

Update 12:08 Francois Hollande a părăsit Palatul Élysée, după o strângere de mână îndelungată cu Emmanuel Macron.

Emnmanuel Macron urmează să depună în curând jurământul. Acesta a venit însoţit la ceremonia de depunere a jurământului de soţia sa, Brigitte.

Emmanuel Macron devine oficial președintele Franței

Preşedintele-ales al Franţei, Emmanuel Macron, urmează să fie învestit în funcţie, la data de 14 mai 2017, astfel devenind cel de-al 25-lea şi cel mai tânăr preşedinte al Republicii franceze, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Élysée.

Noul preşedinte Emmanuel Macron a fost primit de către preşedintele în exerciţiu François Hollande la Élysée, scrie Le Figaro. 

François Hollande l-a condus pe Emmanuel Macron în biroul preşedintelui, la Elysée. Cei doi discută despre principalele dosare în curs - de la eventuale negocieri în vederea eliberării unor ostatici şi până la negocierea unor contracte strategice sau pregătirea marilor dosare internaţionale.

„Preşedintele va purta un costum de la Jonas & Cie, un magazin situat pe rue d’Aboukir din Paris. Preţul unui costum este aproximativ  450 de euro”, scrie Laurence Haim într-un mesaj postat pe Twitter.

Pe 7 mai 2017, Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale din Franţa în faţa lui Marine Le Pen, candidata formaţiunii populiste Frontul Naţional.

Macron va prelua funcţia de preşedinte de Francois Hollande, în cadrul unei ceremonii care este programată să înceapă la ora locală 10 (ora României, 11).

Printre oficiali francezi care vor participa la festivităţile oficiale de la Palatul Élysée se numără preşedintele Adunării Naţionale şi cel al Senatului, premierul Bernard Cazeneuve şi şeful Consiliului Constituţional, Laurent Fabius.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Franta presedinte oficial Emmanuel Macron
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close