Antena 3 Externe Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

26 Mai 2020   •   19:51
Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa
Sursa foto: Hepta

Franţa îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice din Europa, cu obiectivul fabricării a un milion de astfel de vehicule în următorii cinci ani, afirmă preşedintele Franței, Emmanuel Macron.

"Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franţa. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susţinerea noastră va fi amplificată masiv", a declarat marţi Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Emmanuel Macron a menționat în cursul unei vizite la uzina Valeo că are ambiţia ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani.

Statul va majora primele pentru achiziţionarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, președintele Franței a anunţat că în țară vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor maşinilor până în anul 2021.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close