Antena 3 CNN Externe Imagini în premieră cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi în trenul de Kiev | De ce nu apare Iohannis în fotografie

Imagini în premieră cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi în trenul de Kiev | De ce nu apare Iohannis în fotografie

Presa internațională publică primele imagini cu liderii Franței, Germaniei și Italiei în trenul care i-a dus la Kiev.

Imagini în premieră cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi în trenul de Kiev | De ce nu apare Iohannis în fotografie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2022   •   08:41

Președintele francez, cancelarul german și premierul italian par relaxați, într-o atitudine colocvială.

Emmanuel Macron poartă o cămașă albă. Olaf Scholz a optat pentru o cămașă neagră cu mâneci scurte iar Mario Draghi, pentru un pulover negru peste cămașă. 

În afara mesajului de susținere, liderii europeni discută cu președintele Volodimir Zelenski situația la zi a conflictului declanșat de Rusia dar și sprijinul economic, militar si umanitar pentru Ucraina.

Un subiect fierbinte se referă la securitatea alimentară globală și la soluțiile de deblocare a exportului de cereale din Ucraina, în vederea reducerii riscurilor unei crize alimentare mondiale.

La Kiev se va afla, joi, și președintele român Klaus Iohannis, care va merge în capitala ucraineană pe un traseu diferit de al celorlați trei lideri europeni.

În ecuația rezolvării crizei cerealelor, România are un rol esențial. Deja, la București a fost creat un comitet interministerial coordonat de premierul Ciucă.

Acest comitet are sarcina de a găsi soluții pentru accelerarea exporturilor de cereale din Ucraina.

Iohannis: "Această logistică de transport de mare capacitate nu există acum"

"România este hotărâtă să joace un rol pozitiv în soluționarea acestei chestiuni. Pentru a găsi cele mai bune soluții logistice, practice, premierul Ciucă a constituit un comitet interministerial și se lucrează intens (...) Trebuie să vedem prima dată unde ne aflăm.

Aceste trasee logistice, această întreagă logistică de transport de capacitate mare nu există în momentul acesta. Noi suntem în situația să dezvoltăm, nu chiar de la zero, dar de la un nivel destul de redus la un nivel foarte înalt, capacitățile de transport.

De exemplu, să aducem o linie de gabarit mare până într-un port, probabil în zona Galați. Este nevoie de a înlesni procedurile pe Dunăre, transportul cu barje pe Dunăre şi așa mai departe.

Este nevoie de a crește semnificativ capacitatea Portului Constanța pentru a transborda cantități importante de cereale şi multe, multe alte lucruri", a afirmat Klaus Iohannis, în conferința de presă susținută alături de președintele francez Emmanuel Macron, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close