Antena 3 CNN Externe După modelul american, Emmanuel Macron anunță marea redresare economică a Franței, cu de 30 de ori mai puțini bani decât SUA

După modelul american, Emmanuel Macron anunță marea redresare economică a Franței, cu de 30 de ori mai puțini bani decât SUA

Președintele francez Emmanuel Macron a prezentat un plan de investiții pe cinci ani, în valoare de 30 de miliarde de euro, menit să stimuleze inovarea și liderii din industrie, transmite presa internațională.

După modelul american, Emmanuel Macron anunță marea redresare economică a Franței, cu de 30 de ori mai puțini bani decât SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2021   •   13:47

"Trebuie să purtăm lupta inovării și industrializării în același timp. Avem nevoie de o țară care produce mai mult", a spus Macron, marți, la o întâlnire cu un grup de antreprenori.

Cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale în cadrul cărora va încerca să dobândească un al doilea mandat, liderul din Hexagon a declarat că strategia sa pe termen lung, numită "Franța 2030", va acorda un rol cheie micilor start-up-uri care construiesc viitorul industrial al țării, alături de marile companii.

Președintele francez a apelat la un exemplu familiar pentru a-și argumenta planul de investiții.

Emmanuel Macron: Franța trebuie să-și recapete independența productivă

El a amintit de deficitul de măști faciale când a izbucnit pandemia de COVID-19 și a insistat că actuala criză a arătat că toți sunt vulnerabili în fața pandemiei.

Macron a accentuat necesitatea inovării și a producției industriale aproape de casă.

"Trebuie să refacem cadrul pentru independența productivă a Franței şi Europei", a spus șeful statului francez.

Suma de 30 de miliarde de euro vine în plus față de cele 100 de miliarde de euro din planul de redresare anunțat anul trecut pentru a ajuta Franța să depășească efectele pandemiei.

O mare parte din bani ar urma să fie canalizată spre promovarea politicilor energetice nepoluante.

Franța, investiții planificate de 35 de ori  mai mici decât SUA

Planul investițional promovat de președintele francez amintește de cel lansat de președintele american Joe Biden.

Însă planul lui Biden, adoptat în august în Senatul american și care așteaptă un vot decisiv în Camera Reprezentanților, este în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, adică de aproximativ 35 de ori mai mare decât cel anunțat marți de Emmanuel Macron.

Din suma alocată, 550 de miliarde de dolari ar urma să finanțeze noi cheltuieli federale pentru autostrăzi, poduri, transporturi, dar și pentru internet de mare viteză şi măsuri contra schimbărilor climatice.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Franța 2030 investitii
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close