Antena 3 CNN Externe Emmanuel Macron, reacție fermă după tragedia în care au murit 31 de migranți: ”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”

Emmanuel Macron, reacție fermă după tragedia în care au murit 31 de migranți: ”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”

Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat cu fermitate după tragedia de miercuri, când 31 de migranți au murit înecați. Liderul de la Paris a transmis că țara sa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir.

Emmanuel Macron, reacție fermă după tragedia în care au murit 31 de migranți: ”Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Noi 2021   •   08:36

”Franța nu va lăsa Canalul să devină un cimitir”, a declarat Emmanuel Macron miercuri, 24 noiembrie, după moartea a 31 de migranți în Canalul Mânecii. El a cerut „întărirea imediată” a resurselor agenției Frontex la frontierele Uniunii Europene.

De asemenea, șeful statului francez solicită „o întâlnire de urgență a miniștrilor europeni preocupați de problema migrației” și asigură că „se va face totul pentru a-i găsi și condamna pe cei responsabili” de această tragedie, scrie Le Figaro.

La rândul său, premierul Jean Castex va organiza joi, la ora 8:30, o întâlnire interministerială cu privire la „trecerile ilegale de migranţi în Canalul Mânecii”. Vor fi prezenți ministrul de Interne, Gérald Darmanin, al Justiției, Éric Dupond-Moretti, al armatelor, Florence Parly, al mării, Annick Girardin, al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, al afacerilor externe, Jean -Yves Le Drian, dar și secretarul de stat pentru Europa, Clément Beaune.

”De la 1 ianuarie au avut loc 47.000 de încercări de trecere. Suntem cu toții mișcați de această tragedie care lovește pe toată lumea”, a mai declarat Emmanuel Macron, exprimându-și ”compasiunea” și anunțând ”sprijinul necondiționat al Franței” pentru familiile victimelor.

Liderul de la Paris a ridicat un semnal de alarmă cu privire la „rețelele de contrabandiști care, exploatând mizeria și suferința, pun în pericol vieți omenești și în cele din urmă decimează familiile”.

”Franța acționează, împreună cu Marea Britanie, pentru destructurarea rețelelor de contrabandiști” și ”de la începutul anului, datorită mobilizării a 600 de polițiști și jandarmi, 1552 de contrabandiști au fost arestați pe coasta de nord și 44 de rețele de contrabandiştii au fost desfiinţate”, a afirmat preşedintele, adăugând că ”au fost salvaţi 7.800 de migranţi”.

”În ciuda acestei acțiuni, de la 1 ianuarie au avut loc 47.000 de încercări de trecere. Dacă nu ne intensificăm eforturile astăzi, alte tragedii se vor repeta”, avertizează Emmanuel Macron.

Pentru acest lucru, ”trebuie să grăbim destructurarea rețelelor criminale legate de Marea Britanie, Belgia, Țările de Jos și Germania. Le datorăm victimelor, orfanilor, familiilor. Ne datorăm nouă înșine”, conchide el.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close