Antena 3 CNN Externe Emoții la Jubileul de Platină: două persoane au încercat să întrerupă parada militară de la Londra | Mesajul Reginei Elisabeta a II-a

Emoții la Jubileul de Platină: două persoane au încercat să întrerupă parada militară de la Londra | Mesajul Reginei Elisabeta a II-a

Două persoane care au încercat să întrerupă parada militară de la Londra au fost arestate, transmite Antena 3.

Emoții la Jubileul de Platină: două persoane au încercat să întrerupă parada militară de la Londra | Mesajul Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   13:45

Anterior incidentului, fanioane, drapele și portrete uriașe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit iar admiratorii familiei regale și-au amplasat corturile la Londra pentru a putea să ocupe primele rânduri rezervate participanților la ceremoniile ce marchează Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Seria de festivități organizate pentru a omagia domnia de 70 de ani a suveranei - care a împlinit 96 de ani în luna aprilie - era în plină desfășurare, joi, la orele prânzului, în capitala Marii Britanii.

Familia regală a urmărit parada militară din balconul Palatului Buckingham.

Niciun monarh britanic nu a domnit atât de mult timp ca Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.

Este puțin probabil ca un alt suveran britanic să atingă o astfel de longevitate în viitorul apropiat.

Charles, prințul moștenitor, are 73 de ani, iar fiul lui cel mare, prințul William, va împlini în curând vârsta de 40 de ani.

Regina, greu de înlocuit

"Este poate pentru ultima dată când o vedem pe Majestatea Sa participând la un eveniment public și vrem să îi arătăm recunoștința noastră", spune Gilbert Falconer, unul dintre zecile miile de cetățeni britanici care au venit la primele ore ale dimineții de joi în fața Palatului Buckingham.

Falconer are 65 de ani, s-a deplasat din Scoția până la Londra și crede că "regina va fi greu de înlocuit".

Acest weekend prelungit de patru zile libere, cu defilări și petreceri stradale, aduce un fel de armistițiu și un moment de unitate pentru britanici, după mai mulți ani de divizări create de Brexit și de restricțiile anti-COVID, urmate în prezent și de o inflație care a atins un nivel istoric.

"Sper că următoarele zile vor fi o bună ocazie pentru a reflecta la tot ce a fost înfăptuit în ultimii 70 de ani, privind în același timp la viitor cu încredere și entuziasm", a transmis suverana Marii Britanii într-un mesaj scris.

×
Subiecte în articol: Jubileul de platină Elisabeta a II-a
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close