Antena 3 CNN Externe Englezii au început să împartă fluturaşe pe stradă, ca măsură de oprire a imigranţilor români şi bulgari

Englezii au început să împartă fluturaşe pe stradă, ca măsură de oprire a imigranţilor români şi bulgari

Englezii au început să împartă fluturaşe pe stradă, ca măsură de oprire a imigranţilor români şi bulgari
de O.P.    |    05 Mar 2013   •   06:23

Problema invaziei imigranţilor, cu precădere români şi bulgari, este disputată intens în Marea Britanie, ţară obligată să ridice restricţiile pe piaţa muncii din 2014.În timp ce o comisie guvernamentală se va reuni de urgenţă pentru a elabora planuri de descurajare a imigranţilor din blocul comunitar, un partid politic răspândeşte fluturaşi, ca parte dintr-o campanie negativă îndreptată împotriva imigranţilor români şi bulgari.

Comisia guvernamentală britanică pentru afaceri interne se va reuni, mâine, pentru plănui măsurile care trebuie luate pentru a descuraja imigranţii români şi bulgari să vină în Marea Britanie pentru a beneficia de indemnizaţii sociale.

Întrevederea va fi prezidată de vicepremierul britanic Nick Clegg, care a convocat în regim de urgenţă această întrunire, ca urmare a victoriei partidului Independenţei în alegerile parţiale. Acestă grupare politică a răspândit deja mai mulţi fluturaşi, ca parte a unei campanii negative la adresa imigranţilor români.

Deşi menţionează că mulţi dintre imigranţi ar putea fi doar oameni care muncesc din greu pentru a avea grijă de familiile lor, mesajul alarmant al fluturaşului întreabă retoric dacă englezii ar putea face faţă unui alt influx de oameni care au nevoie de locuri de muncă, locuinţe, şcoli, spitale şi beneficii. Totodată, campania oferă şi o soluţie demagogică la această problemă: aderarea în Partidul Independenţei, pentru a lupta împotriva imigranţilor români şi bulgari, dar şi împotriva Uniunii Europene, care impune ridicarea restricţiilor.

Declaraţiile ministrului român de Externe, Titus Corlăţean, în cadrul unei emisiuni de la SkyNews cu privire la invazia românilor, au stârnit reacţii în Marea Britanie. Mai multe publicaţii au citat surse ce pretind că oficialii britanici ar fi asigurat în secret Guvernul român că imigranţii români vor putea primi ajutoare sociale în Marea Britanie după anularea restricţiilor impuse pe piaţa britanică a muncii. "Lupta pentru a îi ţine departe pe migranţii europeni", titrează ediţia electronică de astăzi a Daily Express. Acesta scrie despre o mişcare îndreptată împotriva ridicării restricţiilor ce se răspândeşte la nivel european.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close