Antena 3 CNN Externe Epidemia de COVID-19 a zdruncinat economia SUA. Rata șomajului a atins cel mai ridicat nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial

Epidemia de COVID-19 a zdruncinat economia SUA. Rata șomajului a atins cel mai ridicat nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial

Economia Statelor Unite trebuie repornită cu toate motoarele, spune preşedintele, Donald Trump. Carantina impusă de epidemia Covid-19 a zdruncinat cea mai mare economie a lumii, rata șomajului în rândul americanilor atingând cel mai ridicat nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Epidemia de COVID-19 a zdruncinat economia SUA. Rata șomajului a atins cel mai ridicat nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Hepta
12 Mai 2020   •   16:42

Într-un nou briefing de presă, susţinut la Casa Albă, liderul american a acuzat mai mulţi guvernatori democraţi că nu au luat măsuri pentru a redeschide economiile statelor, în ciuda declaraţiilor că sunt gata să facă acest lucru.

Acuzaţiile liderului de la Casa Albă au vizat mai mulţi guvernatori democraţi, printre care şi guvernatorul statului New York, cel mai afectat de noul coronavirus.

Epidemia Covid-19 a lovit puternic economia americană, statisticile recente arată o realitate greu de imaginat la finalul anului trecut. SUA au înregistrat cea mai mare rată a șomajului, de după cel de-al Doilea Război Mondial, aproape 25 la sută.

Într-o singură lună, 20 de milioane de americani au rămas fără loc de muncă Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, nu este optimist. oficialul a avertizat că situaţia se va agrava, înainte de a se putea vorbi despre o redresare.

Pe lângă pierderile din economie, SUA au depăşit pragul de 80 de mii de decese provocate de Sars-Cov-2. America este țara care plătește cel mai mare tribut din cauza pandemiei. În această situaţie, testarea rămâne extrem de importantă.

Epidemia de COVID-19 a zdruncinat economia SUA

×
Subiecte în articol: SUA Trump economie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close