Antena 3 CNN Externe Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume. Bacteria a mai ucis doi oameni

Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume. Bacteria a mai ucis doi oameni

Epidemia de E.coli, cea mai gravă de acest tip din lume. Bacteria a mai ucis doi oameni
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
13 Iun 2011   •   10:46

Epidemia de E.coli, care a mai provocat încă două decese în Germania, este cea mai gravă de acest tip înregistrată până în prezent, a anunţat un institut sanitar, citat de AFP.

"Până în prezent, acest val de cazuri cu bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) şi de sindrom hemolitic şi uremic (SHU) din Germania este cel mai important înregistrat în lume", a afirmat o purtătoare de cuvânt a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor (BfR), Nele Boehme.

Două persoane din Germania au decedat din cauza infectării cu tulpina virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică, bilanţul total al epidemiei ridicându-se la 35 de morţi.

"Am ajuns la 34 de morţi în Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului federal sanitar Robert Koch.

Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia.

Potrivit autorităţilor sanitare, din cele 34 de victime germane, 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) menţionează că, în afara deceselor înregistrate din cauza bacteriei ucigaşe, mai sunt 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite).

Potrivit OMS, cu excepţia a cinci dintre cazuri, toate celelalte au legătură cu Germania.

După săptămâni întregi de incertitudini, autorităţile germane au reuşit să identifice, la sfârşitul săptămânii trecute, originea contaminării - seminţe germinate provenite de la o fermă bio din nordul Germaniei, Gaertnerhof din Bienenbuettel. Exploataţia a fost închisă.



×
Subiecte în articol: morti e.Coli bacterie decese Germania
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close