Antena 3 CNN Externe EPIDEMIE de ANTRAX. Un om a murit şi alţi zece au ajuns în stare gravă la spital

EPIDEMIE de ANTRAX. Un om a murit şi alţi zece au ajuns în stare gravă la spital

EPIDEMIE de ANTRAX. Un om a murit şi alţi zece au ajuns în stare gravă la spital
Sursa foto: Foto: bepast.org
28 Aug 2012   •   08:10

Un bărbat a murit şi cel puţin alte zece persoane au ajuns în spital într-un sat din Rusia, unde a izbucnit o epidemie de antrax. Satul este în carantină iar autorităţile susţin că situaţia este sub control. Localnicii acuză, însă, lipsa celor mai elementare măsuri de igienă, situaţie care, în opinia lor, a favorizat extinderea bolii.

Epidemia s-a declanşat într-un sat din munţii Altai, cu o populaţie de doar câteva sute de oameni. Prima victimă a antraxului a fost un afacerist local de 38 de ani, care s-a îmbolnăvit după ce a tăiat o vită.

După confirmarea epidemiei, satul a fost imediat pus în carantină. Poliţia a instalat baraje rutiere la care maşinile sunt spălate şi controlate, pentru ca niciun produs agricol să nu iasă din localitate. Atât oamenii cât şi animalele au fost vaccinate iar veterinarii au trecut la dezinfectare generală.

Specialiştii spun că epidemia a izbucnit din cauză că satul nu are o groapă de gunoi corespunzătoare. Localnicii sunt de acord şi dau vina pe autorităţi.

Până la identificarea virusului, în sat au murit vreo zece vite, fără să se afle cauza deceselor. Autorităţile regionale spun, însă, că, acum, situaţia este sub control.


×
Subiecte în articol: Rusia antrax
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close