Antena 3 CNN Externe Epidemie de Ebola în Guineea: Capitala Conakry a fost şi ea atinsă de virus

Epidemie de Ebola în Guineea: Capitala Conakry a fost şi ea atinsă de virus

Epidemie de Ebola în Guineea: Capitala Conakry a fost şi ea atinsă de virus
Sursa foto: Foto: AFP
28 Mar 2014   •   11:36

Virusul Ebola, care a afectat până acum sudul Guineei, a atins joi şi capitala Conakry (nord-vest), patru cazuri fiind depistate în centrul acestui oraş insalubru cu peste două milioane de locuitori, informează vineri AFP.

Pacienţii au fost imediat plasaţi în centre de izolare dintr-un mare spital din Conakry, pentru a preveni răspândirea acestui virus extrem de contagios şi cel mai adesea mortal, potrivit unor surse medicale.

Noile cazuri sunt diferite de cele trei cazuri de febră hemoragică, dintre care două mortale, ce au fost înregistrate duminică în capitală. După analize efectuate de Institutul Pasteur din Dakar, s-a constatat că acestea nu au fost provocate de Ebola.

Într-un comunicat emis joi seara, guvernul din Guineea a afirmat că serviciile de sănătate şi partenerii lor 'au anunţat în total 103 cazuri suspecte de febră hemoragică, dintre care 66 de decese' din ianuarie, în special în sudul ţării.

Bilanţul precedent a fost de 88 de cazuri, dintre care 63 mortale.

Testele efectuate în institute specializate din Europa şi Dakar au stabilit că cel puţin unsprezece cazuri de febră hemoragică au fost provocate de virusul Ebola.

 Până în prezent, nu a fost oferită nicio informaţie cu privire la originea celorlalte cazuri de febră.

Nu există niciun tratament sau vaccin împotriva Ebola şi doar măsurile de prevenţie pot ajuta la controlul răspândirii epidemiei, cum ar fi instalarea în centre de izolare a bolnavilor şi dezinfectarea sistematică a locuinţelor persoanelor afectate de boală.

×
Subiecte în articol: epidemie ebola Guineea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close