Antena 3 CNN Externe Epidemie de febră dengue. Sute de persoane au murit

Epidemie de febră dengue. Sute de persoane au murit

Epidemie de febră dengue. Sute de persoane au murit
Sursa foto: Foto: Wikipedia
25 Iul 2017   •   08:07

Aproape 300 de oameni au murit până acum în Sri Lanka în cea mai mare epidemie de febră dengue din istoria ţării, a anunţat luni Fundaţia Thomson Reuters, citându-l ca sursă pe preşedintele organizaţiei naţionale a Crucii Roşii, Jagath Abeysinghe. Numărul de îmbolnăviri creşte rapid, potrivit organizaţiilor umanitare. 

Ministerul sănătăţii de la Colombo afirmă că virusul febrei dengue, transmis de ţânţari, a infectat anul acesta 103.000 de srilankezi, aproape de două ori mai mulţi decât în 2016. Pacienţii continuă să se prezinte la spitalele supraaglomerate, mai ales în vestul ţării, regiunea cea mai afectată de epidemie. 

Deşi febra dengue este endemică în insula din sudul Indiei şi în general în sud-estul Asiei, virusul a evoluat, iar populaţia nu are imunitate împotriva noii tulpini, a explicat Novil Wijesekara, unul din liderii Crucii Roşii din Sri Lanka. 

Eforturile de asigurare a asistenţei pentru Sri Lanka s-au intensificat după inundaţiile catastrofale şi alunecările de teren din luna mai. În sezonul musonului, din iunie până în septembrie, febra dengue se răspândeşte însă mai rapid, din cauză că umezeala favorizează înmulţirea ţânţarilor. Federaţia Internaţională a Crucii Roşii a pus la dispoziţie fonduri pentru ajutoare de urgenţă pentru 307.000 de oameni, în provinciile lovite cel mai greu - Colombo, Gampaha şi Kalutara. 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sute de milioane de oameni sunt infectaţi anual cu virusul dengue, iar boala este acum prezentă în peste 100 de ţări, faţă de numai nouă în 1960. Numărul de cazuri a crescut în această perioadă de la 15.000 la 390 de milioane pe an. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: epidemie Sri Lanka
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close