Antena 3 CNN Externe Epidemie de holeră în Haiti: Sute de oameni au murit şi alţi 3.000 au fost infectaţi

Epidemie de holeră în Haiti: Sute de oameni au murit şi alţi 3.000 au fost infectaţi

 Epidemie de holeră în Haiti: Sute de oameni au murit şi alţi 3.000 au fost infectaţi
Sursa foto: Foto: cfnews13.com
25 Oct 2010   •   08:34

253 de oameni au murit şi alţi 3.000 au fost infectaţi cu holeră în Haiti, după ce au băut apă din râuri contaminate. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât epidemia se răspândeşte repede şi riscă să cuprindă taberele de refugiaţi. Peste un milion de oameni trăiesc în corturi, după cutremurul de la începutul anului.

Medicii sunt în alertă după ce mii de oameni au fost diagnosticaţi cu holeră. Unele cazuri au fost înregistrate şi în apropierea capitalei Port-au-Prince.

Autorităţile din Haiti spun că, deocamdată, epidemia este ţinută sub control, însă dacă nu se iau măsuri urgente ea s-ar putea răspândi în toată ţara. Oficialii ONU în Haiti spun că au venit în sprijinul autorităţilor locale şi au ridicat centre de tratament.

Doctorii spun că în lipsa unui tratament potrivit, holera poate fi fatală. 253 de oameni au murit deja. Cei mai mulţi dintre bolnavii depistaţi cultivă orez şi au băut apă din râul Artibonite, cel mai probabil contaminată.

Epidemia de holeră este a doua mare catastrofă, care a lovit Haitiul în acest an. Aproape 300.000 de oameni au fost ucişi de un cutremur devastator în luna ianuarie. De atunci, un milion de supravieţuitori ai seismului trăiesc în corturi în apropiere de Port-au-Prince şi duc lipsă de apă potabilă.

 

×
Subiecte în articol: haiti morti cutremur
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close