Antena 3 CNN Externe Epidemie de legioneloză în Madrid. Două persoane au murit

Epidemie de legioneloză în Madrid. Două persoane au murit

Epidemie de legioneloză în Madrid. Două persoane au murit
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Iul 2012   •   12:06

Două persoane au murit de legioneloză în regiunea Madrid şi o a treia a fost spitalizată sâmbătă într-o stare care evolua "nefavorabil", au anunţat autorităţile sanitare regionale, evocând "63 de cazuri posibile înregistrate", dintre care 30 au fost confirmate, relatează AFP.
   
Epidemia a fost declanşată de un vaporizator de apă pentru exterior folosit de un restaurant pescăresc din Mostoles, la periferia de sud-vest a Madridului.
   
"Două persoane afectate au decedat", au declarat autorităţile într-un comunicat.
   
O femeie în vârstă de 63 de ani care prezenta "afecţiuni multiple" a decedat vineri la spitalul din Villajoyosa, în regiunea Alicante (sud-vestul ţării).
   
O altă femeie, în vârstă de 87 de ani, care suferea de mai multe afecţiuni, a decedat la 7 iulie la spitalul din Alcorcon, în apropiere de Madrid.
   
Dintre cele 63 de cazuri identificate, şapte persoane sunt în continuare spitalizate, dintre care două sunt urmărite la urgenţe, un caz evoluând "favorabil", iar celălalt "nefavorabil", potrivit comunicatului.
   
Un hotel din staţiunea balneară Calpe (coasta de est a Spaniei), care s-a închis în februarie după decesul a trei britanici, a fost nevoit să se închidă din nou timp de câteva zile la sfârşitul lui iunie după descoperirea a opt noi cazuri de legioneloză.

×
Subiecte în articol: Madrid epidemie bolnavi morti raniti urgente Spania
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close