Antena 3 CNN Externe Epidemiolog: Salata verde din supermarket - extrem de periculoasă

Epidemiolog: Salata verde din supermarket - extrem de periculoasă

Epidemiolog: Salata verde din supermarket - extrem de periculoasă
26 Mar 2013   •   19:18

Salata verde din supermarketuri, etichetată ca ”gata pentru consum”, este mai periculoasă decât un hamburger de vită, a declarat Hugh Pennington, expert alimentar în Marea Britanie. Afirmația vine în urma unui val de infecții gastro-intestinale provocate de acest produs, scrie telegraph.co.uk.

Anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salată tăiată nu pot fi omorâte, cu excepția cazului în care frunzele ar fi iradiate. În jur de 300 de persoane au fost infectate cu salată de conținea Cryptosporidium, în numai o lună.

Anul trecut, o companie celebră a retras de pe piață salata ambalată, după ce Departamentul de Sănătate a găsit bacteria Listeria în aceasta.

Cererea de salată a explodat în urma campaniilor pentru alimentație sănătoasă. Dar se pare că aceasta este considerată unul dintre cele mai susceptibile produse care pot provoca boli alimentare, în special pentru că este cultivată direct în sol, iar unii agenți patogeni pot fi distruși numai cu detergenți puternici, nu doar cu apă.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close