Antena 3 CNN Externe Un episcop italian a cauzat o adevărată revoltă după ce le-a spus copiilor că ”Moș Crăciun nu există”

Un episcop italian a cauzat o adevărată revoltă după ce le-a spus copiilor că ”Moș Crăciun nu există”

Un episcop catolic din Italia a fost nevoit să le ceară scuze părinților revoltați, după ce a spus unui grup de copii că Moș Crăciun nu există. Anterior, acesta le explicase celor mici și că „haina lui roșie a fost aleasă de Coca-Cola pentru reclame”.

Un episcop italian a cauzat o adevărată revoltă după ce le-a spus copiilor că ”Moș Crăciun nu există”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   12:27

Eparhia romano-catolică de Noto din Sicilia a insistat că episcopul Antonio Stagliano nu a vrut să zdrobească visele celor mici cu două săptămâni înainte de Crăciun.

Purtătorul de cuvânt, Alessandro Paolino, a explicat, într-o postare pe rețelele de socializare, că Stagliano a încercat să sublinieze adevărata semnificație a Crăciunului și povestea Sfântului Nicolae, un episcop care a dat daruri săracilor și a fost persecutat de un împărat roman.

”În primul rând, în numele episcopului, îmi exprim durerea pentru această declarație, care a creat dezamăgire în rândul celor mici. Vreau să precizez că intențiile acestuia au fost cu totul altele”, a scris Paolino pe pagina de Facebook a eparhiei, potrivit Daily Mail.

”Cu siguranță nu trebuie să demolăm imaginația copiilor, ci să tragem din ea exemple bune, pozitive pentru viață”, a continuat el.

„Așadar, Moș Crăciun este o imagine eficientă pentru a transmite importanța dăruirii, generozității, împărtășirii. Dar când această imagine își pierde sensul, îl vezi pe Moș Crăciun alias consumism, dorința de a deține, de a cumpăra, de a cumpăra și de a cumpăra din nou, atunci trebuie să o revalorizezi dându-i un nou sens,” a adăugat.

Unii părinți au apreciat încercarea episcopului de a se concentra asupra semnificației catolice a Crăciunului. În schimb, alții l-au criticat pe Stagliano pentru că a ”stricat” tradițiile și sărbătorile familiale și l-au acuzat că a zdrobit spiritele copiilor, care au pierdut deja doi ani de copilărie în pandemie.

Nici prezentarea scuzelor nu i-a încântat prea tare pe adulți: ”demonstrați că, atunci când vine vorba de familii, copii și educație în familie, nu înțelegeți nimic”, a comentat o femeie.

×
Subiecte în articol: episcop Italia Mos Craciun revolta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close