Antena 3 CNN Externe Era în ultimul an de școală atunci când a observat un semn pe unghia degetului mare. La scurt timp, tânăra a aflat că are cancer. Cum arăta manichiura ei

Era în ultimul an de școală atunci când a observat un semn pe unghia degetului mare. La scurt timp, tânăra a aflat că are cancer. Cum arăta manichiura ei

Era în ultimul an de școală atunci când a observat un semn pe unghia degetului mare. La scurt timp, tânăra a aflat că are cancer. Cum arăta manichiura ei
20 Mai 2019   •   11:03

Karolina Jasko, fostă Miss Illinois, obișnuia să meargă la salon pentru a-și face manichiura, optând pentru unghiile cu gel. La una dintre programări, fata de 21 de ani a observat că pe unghia degetului mare de la mâna dreaptă există o pată neagră, dar a crezut că are o vânătaie. La câteva zile după ce a observat acest detaliu, degetul a început să se umfle, moment în care tânăra a mers la medic.

Medicul dermatolog a solicitat o biopsie, iar rezultatul acesteia a arătat că lina închisă la culoare era, de fapt, un semn al cancerului. Karolina Jasko  a fost diagnosticată cu melanom unghial, iar la scurt timp,  medicii i-au îndepărtat tinerei unghia în întregime.

“Am crezut că este o vânătaie. Câteva zile mai târziu, degetul meu s-a umflat și automat m-am gândit că este vorba despre o infecție pe care am luat-o din salonul de unghii.”, a povestit tânăra, potrivit Dailymail.co.uk.

De cele mai multe ori, cancerul apărut în zona unghiilor este dificil de diagnosticat, având în vedere că punctele negre au caracterisitici similare cu cele apărute în cazul vânătăilor sau infecțiilor fungice.

Specialiștii spun că acest tip de melanom poate fi cauzat de traumatismele la nivelul acestor zone, dar și de expunerea la lumina UV, folosită des în realizarea manichiurii cu gel, însă o cauză exactă nu a fost determinată de medici.

 

×
Subiecte în articol: manichiura cancer medic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close