Antena 3 CNN Externe Era însărcinată când a intrat în moarte cerebrală. Ce s-a întâmplat cu fătul după câteva luni. Medicii au fost uimiți

Era însărcinată când a intrat în moarte cerebrală. Ce s-a întâmplat cu fătul după câteva luni. Medicii au fost uimiți

Era însărcinată când a intrat în moarte cerebrală. Ce s-a întâmplat cu fătul după câteva luni. Medicii au fost uimiți
Sursa foto: Foto: Pixabay
08 Iun 2016   •   11:18

O femeie aflată în moarte cerebrală de mai bine de patru luni a născut un băiețel sănătos la un spital din Portugalia, scrie metro.co.uk.

„Băiețelul a avut 2,35 kg la naștere și s-a născut fără complicații” au precizat reprezentanții spitalului. Copilul a fost adus pe lume prin cezariană.

Femeia se afla în moarte cerebrală din 20 februarie, în urma unei hemoragii cerebrale. Când mama sa a suferit groaznicul accident, fătul era în stare bună, așa că familia ei a decis să permită ducerea la termen a sarcinii.

Moartea cerebrală este un proces ireversibil din cauza absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor.

Mult timp, “moartea” a fost considerată oprirea permanentă a inimii şi respiraţiei. Mai târziu, când anestezistul Bjorn Ibsen a inventat respiraţia artificială, în 1950, respiraţia şi bătăile inimii au putut fi menţinute şi în comele profunde. Creierul este organizat astfel încât funcţiile reflexe -respiraţia, echilibrul, mersul- sunt ţinute sub control de straturile mai profunde ale creierului, iar funcţiile conştiente -vorbirea, gândurile, imaginaţia- de către straturile superioare ale acestuia.

În toate cazurile, după ce s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală, tratamentul şi terapia artificială pentru menţinerea bătăilor cordului nu au sens sau etică decât în cazul în care decedatul devine donator de organe.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close