Antena 3 CNN Externe Erdogan spune că intenționează să-i sune pe Putin și Zelenski, pentru a-i convinge să se întâlnească

Erdogan spune că intenționează să-i sune pe Putin și Zelenski, pentru a-i convinge să se întâlnească

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că plănuiește să țină convorbiri telefonice cu omologii săi din Rusia și Ucraina în zilele următoare. El a adăugat că speră că apelurile ar putea duce la o întâlnire a liderilor în Turcia, pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina.

Erdogan spune că intenționează să-i sune pe Putin și Zelenski, pentru a-i convinge să se întâlnească
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   15:04

”Nu suntem lipsiți de speranță. Prietenii noștri vor lua legătura cu ei astăzi, intenționăm să susținem din nou un apel cu (președintele rus Vladimir) Putin și (președintele ucrainean Volodimir) Zelenski astăzi sau mâine”, a spus Erdogan reporterilor, întrebat despre discuțiile de pace dintre Kiev și Moscova. 

”Prin apeluri, intenționăm să ducem procesul de la Istanbul la nivelul liderilor”, a adăugat liderul de la Ankara, potrivit Reuters.

Turcia, țară membră NATO, are o graniță maritimă atât cu Ucraina, cât și Rusia, în Marea Neagră. Păstrează are legături bune cu ambele state și a avut un rol de mediere.

Liderii turci au găzduit discuții între miniștrii de externe ucraineni și ruși la Antalya, iar echipele de negociatori din ambele țări au mers la Istanbul. În același timp, țara a insistat pentru o întâlnire a liderilor de la Moscova și Kiev.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close