Antena 3 CNN Externe Erdogan acuză: „Doamna Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră?”. Vezi reacția Germaniei

Erdogan acuză: „Doamna Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră?”. Vezi reacția Germaniei

Erdogan acuză: „Doamna Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră?”. Vezi reacția Germaniei
Sursa foto: Foto: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan
de S.T.    |    14 Mar 2017   •   08:29

Angela Merkel a calificat ca fiind „aberante” acuzaţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, potrivit cărora ea „susţine teroriştii”, transmite AFP, citându-l luni seara pe Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarei germane.

„Cancelara nu are intenţia de a participa la un concurs de provocări”, a indicat acesta. „Aceste reproşuri sunt în mod evident aberante”, a subliniat Seibert, într-o scurtă declaraţie scrisă, în timp ce tensiunile între Ankara şi mai multe ţări europene sunt foarte vii.

Cu puţin timp înainte, liderul turc a acuzat-o pe Angela Merkel că „susţine teroriştii”.

„Doamnă Merkel, de ce ascundeţi terorişti în ţara dumneavoastră” ? De ce nu acţionaţi ?”, a întrebat Erdogan, într-un interviu televizat, acuzând Berlinul că nu ar fi dat curs la 4.500 de dosare ale unor presupuşi terorişti, comunicate de Ankara.

„Doamnă Merkel, susţineţi teroriştii”, a spus cu fermitate preşedintele turc.

Turcia acuză Germania că oferă refugiu luptătorilor pentru cauza kurdă şi suspecţilor căutaţi pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close