Antena 3 CNN Externe Erdogan amenință Europa: ”Va fi o lecție pentru unii”

Erdogan amenință Europa: ”Va fi o lecție pentru unii”

Erdogan amenință Europa: ”Va fi o lecție pentru unii”
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Apr 2017   •   20:06

Victoria celor care sunt în favoarea modificării Constituţiei la referendumul de duminică din Turcia va servi drept lecţie pentru unele ţări europene, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, la ultimul miting de campanie, din cele patru la care a participat sâmbătă, înaintea votului din 16 aprilie, transmite DPA.

"Duminica aceasta este ziua în care poporul nostru va da o lecţie acelor ţări europene care au fost implicate în tot soiul de ilegalităţi pentru a ne descuraja în ultimele două luni", a declarat Erdogan, într-o aparentă aluzie la ţările care au blocat organizarea de mitinguri de către miniştri turci care făceau campanie în favoarea reformei constituţionale care, dacă va fi aprobată prin referendum, îi va conferi preşedintelui Erdogan prerogative sporite, arată Agerpres.

"Mâine (duminică - n.r.) este ziua în care le vom da un răspuns... Vom răspunde şi Germaniei, la fel şi Austriei, Belgiei şi Elveţiei, dar şi Suediei", a insistat Erdogan, acuzând ţările europene că cenzurează Turcia.

Campania electorală se încheie sâmbătă, iar primele secţii de vot se vor deschide duminică la ora locală 07:00 (04:00 GMT). Pentru a garanta securitatea zilei electorale, autorităţile vor desfăşura 380.000 de poliţişti şi de jandarmi în întreaga ţară.

×
Subiecte în articol: lectie amenintari
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close