Antena 3 CNN Externe Erdogan cere alegătorilor săi să "dea o lecţie" protestatarilor la viitoarele alegeri locale

Erdogan cere alegătorilor săi să "dea o lecţie" protestatarilor la viitoarele alegeri locale

Erdogan cere alegătorilor săi să "dea o lecţie" protestatarilor la viitoarele alegeri locale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Iun 2013   •   13:32
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, contestat de zeci de mii de demonstranţi în ţara sa în ultimele zece zile, le-a cerut alegătorilor săi duminică, la Adana (sudul Turciei), să le dea 'o lecţie' manifestanţilor la viitoarele alegeri locale din martie 2014, relatează AFP, conform Agerpres.
 
''Au mai rămas doar şapte luni până la alegerile locale. Vreau să le daţi acestor oameni o primă lecţie prin mijloace democratice, la urnele de vot'', a spus Erdogan adresându-se susţinătorilor formaţiunii sale politice, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării. 
 
Potrivit agenţiei de presă oficiale turce Anadolu, sâmbătă seară un grup de susţinători ai guvernului au aruncat pietre către manifestanţii anti-Erdogan în oraşul Adana. 
 
Protestele antiguvernamentale au izbucnit în 31 mai, la Istanbul, degenerând dintr-o manifestaţie de protest contra intenţiei guvernului de a construi un obiectiv (iniţial a fost vorba de un mall, apoi de o moschee) în parcul Gezi. 
 
Până în prezent, în ciocnirile din Turcia dintre manifestanţi şi forţele de ordine au decedat trei persoane, dintre care un poliţist. 
 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close