Antena 3 CNN Externe Erdogan, despre loviturile date de SUA în Siria: „Această operaţiune este corespunzătoare”

Erdogan, despre loviturile date de SUA în Siria: „Această operaţiune este corespunzătoare”

Erdogan, despre loviturile date de SUA în Siria: „Această operaţiune este corespunzătoare”
14 Apr 2018   •   17:39

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat sâmbătă loviturile aeriene întreprinse în Siria de SUA, Franţa şi Marea Britanie, apreciind că operaţiunea a trimis un mesaj omologului său sirian Bashar al-Assad.

''Considerăm că această operaţiune este corespunzătoare'', a declarat Erdogan cu ocazia unei reuniuni a formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la Istanbul.

''Regimul a văzut că atacurile sale în creştere din ultimele zile contra unor disidenţi (...) nu vor rămâne fără răspuns'', a adăugat preşedintele turc, afirmând că 'poporul nevinovat sirian ar fi trebui apărat cu mult timp în urmă''.

''Nu putem accepta ceea ce au trăit aceşti bebeluşi (sirieni) după utilizarea de arme chimice. Oricine ar fi autorii, ei trebuie să plătească preţul'', a insistat Erdogan.

El a afirmat că a petrecut o noapte albă urmărind evenimentele şi că a discutat cu premierul britanic Theresa May după loviturile aeriene, urmând să aibă o convorbire telefonică şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close