x close

Președintele Turciei, avertisment dur pentru Europa: "Se apropie sfârșitul de an!"

de G.S.    |    03 Oct 2016   •   21:42
Președintele Turciei, avertisment dur pentru Europa: "Se apropie sfârșitul de an!" 416

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan afirmă că Uniunea Europeană nu și-a respectat promisiunea de a oferi Turciei 3 miliarde de euro ajutor pentru migranți.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat luni Uniunea Europeană, afirmând că blocul comunitar nu și-a respectat promisiunea de a oferi 3 miliarde de euro ajutor pentru migranți, ca parte a acordului bilateral menit să frâneze sosirea de refugiați în Europa, relatează Reuters.

"Anul se apropie de sfârșit", a declarat Erdogan la o conferință la Ankara."Ei (europenii) promit însă nu se țin de cuvânt", a mai spus Erdogan.

Acordul încheiat în martie între Turcia și UE a redus în mod semnificativ fluxul de migranți ilegali care pătrund în Uniunea Europeană dinspre Turcia.

Astfel, în martie, UE s-a angajat să ofere Turciei 3 miliarde de euro în 2016 și 2017 și alte 3 miliarde mai târziu, în schimbul colaborării autorităților de la Ankara, care trebuiau să stăvilească afluxul de migranți ilegali și de refugiați către Europa.

Comisia Europeană a declarat că plățile către Turcia în cadrul acordului se bazează pe proiecte, nefiind vorba de o plată unică.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati