Antena 3 CNN Externe Erdogan distruge serviciile secrete: “Peste 90% dintre agenți au legături cu Gulen, dar facem curățenie!”

Erdogan distruge serviciile secrete: “Peste 90% dintre agenți au legături cu Gulen, dar facem curățenie!”

Erdogan distruge serviciile secrete: “Peste 90% dintre agenți au legături cu Gulen, dar facem curățenie!”
19 Aug 2016   •   21:56

Dintre cei aproximativ 7.000 de agenţi ai serviciilor secete turce subordonate Ministerul de Interne de la Ankara, circa 6.500 au legături cu organizaţiile clericului Fetullah Gulen, pe care preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză că a orchestrat lovitura de stat eşuată de luna trecută, a declarat vineri ministrul turc de interne, Efkan Ala, citat de agenţia EFE.

Conform acestui oficial, până în luna decembrie 2013 respectivele servicii secrete au putut fi infiltrate de 'Organizaţia Teroristă Fetullah Gulen (FETO)', numele pe care autorităţile de la Ankara îl dau reţelei clericului musulman care din anul 1999 trăieşte autoexilat în SUA.

'Dintre cei 7.000 de angajaţi, 6.500 sunt membri ai FETO, dar vom face curăţenie', a declarat ministrul turc de interne într-un interviu acordat postului NTV.

Decembrie 2013 este momentul când mişcarea lui Gulen, până atunci aliată a lui Erdogan, a intrat în conflict deschis cu acesta din urmă, după ce guvernul condus la acea vreme de Erdogan a decis închiderea unor şcoli private, care pentru respectiva mişcare erau o sursă importantă de venituri.

A urmat atunci un scandal politico-financiar, despre care guvernul de la Ankara a susţinut că a fost declanşat de Gulen.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close