Antena 3 CNN Externe Ereticul de la Vatican

Ereticul de la Vatican

Ereticul de la Vatican
28 Mai 2018   •   16:25

"Ei mă numesc eretic." Nu sunt cuvintele pe care le-ați aștepta să le auziți de la conducătorul Bisericii Romano-Catolice. Dar asta e ceea ce a spus Papa Francisc unui grup de călugări iezuiți în Chile la începutul acestui an, recunoscând riposta feroce de la conservatorii din Vatican, scrie Politico.

Celebrat de progresiștii din întreaga lume pentru efortul său de a împinge către actualizezare și liberalizarea unor aspecte ale doctrinei Bisericii, Papa Francisc se confruntă cu răspuns acerb din partea tradiționaliștilor care acuză deschiderea sa către migranții musulmani, preocuparea sa pentru mediul înconjurător și tonul său mai moale față de divorț, coabitare și homosexualitate. Opoziția a devenit atât de încinsă, încât unii consilieri îl avertizează pe Papă să fie atent pentru a evita o "schismă" în Biserică.

Părintele Thomas Weinandy, fost șef al personalului din cadrul Comitetului de episcopi asupra doctrinei din SUA, l-a acuzat pe Papa Francisc că provoacă «anarhie teologică.» Un alt grup de episcopi a avertizat că Papa Francisc riscă răspândirea «unei plagi de divorț.» În toamna anului trecut, mai mult de 200 de oameni de știință și preoți au semnat o scrisoare în care îl acuzau pe Papa Francisc de răspândirea de erezie. "Nu am făcut ceva ușor", a spus părintele John Rice, preot paroh din Shaftesbury, în Marea Britanie. care susține că pornirile liberale ale Papei au provocat "multă diviziune și dezacord, tristețe și confuzie în biserică".

"Nu este milos să lăsăm oamenii să continue să păcătuiască și să nu spună nimic", a spus Rice. "Dacă vezi un copil care încearcă să-și pună mâna într-un incendiu, spui stop".

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Biserica Catolica
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close