Antena 3 CNN Externe Eric Adams, fost ofiţer de poliţie este noul primar al New York-ului

Eric Adams, fost ofiţer de poliţie este noul primar al New York-ului

Eric Adams, un afro-american, fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist, a fost ales primar al New York-ului. El este al doilea primar de culoare din istoria acestui oraș.

Eric Adams, fost ofiţer de poliţie este noul primar al New York-ului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Noi 2021   •   10:14

În vârstă de 61 de ani și favorit al scrutinului, democratul l-a învins pe rivalul său republican Curtis Sliwa (67 de ani).

Eric Adams a obţinut 70% din voturi faţă de aproximativ 23% cât a întrunit Sliwa, într-un oraş în care inegalităţile economice şi sociale dintre diferitele comunităţi sunt extrem de marcate. 

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA – 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021 – 2022. Mare parte din sumă e destinată gestionării crizei COVID-19.

Eric Adams devine al doilea primar de culoare din istoria capitalei economice şi culturale americane, după David Dinkins, care a condus orașul din 1990 până în 1993. El îi urmează lui Bill de Blasio, care a avut două mandate.

Acesta a fost polițist 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan, iar în 1995 a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

×
Subiecte în articol: eric adams New York SUA primar
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close