Antena 3 CNN Externe Eroare GRAVĂ în spital. S-a internat pentru a fi operată la MÂNĂ, dar medicii i-au făcut un CHIURETAJ

Eroare GRAVĂ în spital. S-a internat pentru a fi operată la MÂNĂ, dar medicii i-au făcut un CHIURETAJ

Eroare GRAVĂ în spital. S-a internat pentru a fi operată la MÂNĂ, dar medicii i-au făcut un CHIURETAJ
de O.P.    |    26 Oct 2012   •   06:17

O româncă stabilită la Bruxelles a fost victima unei grave erori medicale, într-un spital din capitala belgiană. Ea s-a internat pentru o operaţie minoră la mână, dar medicii au confundat-o cu altă pacientă şi i-au făcut un... chiuretaj, cu totul inutil şi care a lăsat urme. Spitalul a prezentat scuze, dar românca intenţionează să-l dea în judecată.

Românca s-a rănit uşor la mână, la o petrecere. Medicii au consioderat că este nevoie de o operaţie la un tendon. Femeia de 38 de ani s-a internat într-un spital renumit din Bruxelles. Aici, ea spune că şi-a auzit numele strigat de o infirmieră, care a dus-o în sala de operaţie. S-a mirat puţin, deoarece medicii păreau să pregătească o intervenţie chirurgicală mai serioasă, dar nu s-a putut înţelege cu ei, pentru că nu vorbeşte prea bine franceza. De fapt, românca fusese confundată cu o altă pacientă.

După trei ore, când s-a trezit din anestezie, Erica a constatat, cu uimire, că suferise un chiuretaj al uterului. Operaţia a lăsat urme: femeia sângera puternic. Medicii şi-au dat şi ei seama de eroare, iar direcţia spitalului a trimis un doctor român să prezinte scuze. Erica îşi aminteşte că acesta s-a aşezat chiar în genunchi în faţa lor, ca să le ceară iertare în numele spitalului. Dar chiar şi acum, după o lună, femeia mai are dureri şi sângerări.

Românca şi soţul său se tem, mai ales, că nu vor putea avea un al treilea copil, cum îşi doreau. Ei au angajat un avocat şi au de gând să depună o plângere civilă sau chiar penală, dacă nu vor ajunge la o înţelegere amiabilă cu spitalul.



×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close