Antena 3 CNN Externe Eroină la 12 ani după ce şi-a salvat prietena cu manevra Heimlich, învăţată din desene animate (VIDEO)

Eroină la 12 ani după ce şi-a salvat prietena cu manevra Heimlich, învăţată din desene animate (VIDEO)

Eroină la 12 ani după ce şi-a salvat prietena cu manevra Heimlich, învăţată din desene animate (VIDEO)
Sursa foto: Heimlich
24 Apr 2010   •   12:10

O fetiţă de 12 ani din Statele Unite a ajuns erou. Fata a uimit pe toată lumea când a reuşit să îşi salveze prietena de la moarte cu ajutorul unei manevre învăţate din desenele animate.

Totul s-a petrecut la şcoală, în timpul orei de muzică. Profesorul se afla în faţa pianului şi nu a observat că Allyson, una dintre eleve, s-a înecat cu o bucată de gumă de mestecat. Norocul copilei a fost că Miriam,- colega ei de clasă şi în acelaşi timp prietena ei cea mai bună, i-a sărit în ajutor şi a aplicat imediat aşa numita manevră Heimlich sau manevra de salvare de la sufocare.

Miriam spune că a ştiut ce să facă pentru a-şi salva prietena datorită desenului animat Sponge Bob- Buretele Bob.

Producătorii serialului spun că se simt flataţi că Miriam a acţionat inspirată de unul din episoadele desenului animat, dar cred totuşi că fata a mai văzut manevra pusă în aplicare şi altundeva.

Cât despre Allyson, aceatsa a învăţat pe propria-i piele că regula care interzice mestecatul gumei în timpul orelor trebuie respectată.

Cele două fete cred însă că au avut şi ceva de câştigat de pe urma acestei întâmplări. Şi asta pentru că prietenia lor este acum mai puternică decât oricând.



Antena 3




×
Subiecte în articol: fetita şcoală desene animate serial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close