Antena 3 CNN Externe Erori dese la un penitenciar din Canada: 12 deţinuţi, eliberaţi accidental în ultimele 18 luni (VIDEO)

Erori dese la un penitenciar din Canada: 12 deţinuţi, eliberaţi accidental în ultimele 18 luni (VIDEO)

Erori dese la un penitenciar din Canada: 12 deţinuţi, eliberaţi accidental în ultimele 18 luni (VIDEO)
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
01 Aug 2010   •   20:04

Un penitenciar din Canada şi-a făcut o obişnuinţă din a elibera prizonieri... din greşeală. 12 deţinuţi au plecat acasă înainte de termen numai în ultimele 18 luni din cauza unor erori în documente. De la violatori la criminali, toţi au fost lăsaţi să guste din libertate. Nu toţi au fost prinşi însă de autorităţi.

Localnicii nu au fost anunţaţi decât după câteva zile de la comiterea erorii. Oamenilor le este teamă să iasă din casă, mai ales că nu e prima dată când se întâmplă.

Unul dinte prizonieri a fost prins la puţin timp după ce a fost eliberat, dar Brian Michael Moran în vârstă de 20 de ani nu este de găsit. Arestat pentru tentativă de omor în 2008, tânărul este considerat extrem de periculos.

Este al şaselea prizonier eliberat din greşeală din închisoare din Winnipeg numai în acest an. Localnicii par să se fie obişnuiţi cu aceste erori, după ce şi anul trecut alţi 6 au fost eliberaţi din greşeală.

Informaţiile au fost ţinute secret până acum, dar oficialii din Winnipeg cer explicaţii guvernului. Conducerea penitenciarului se apără şi susţine că nu a făcut altceva decât să asculte ordinele.

O anchetă este în desfăşurare pentru a se stabili dacă este vorba despre un caz izolat sau despre o greşeală frecventă a sistemului.



Antena 3



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close