Antena 3 Externe Eroul de la Christchurch: Și-a apărat familia şi comunitatea în timpul atacului din Noua Zeelandă

Eroul de la Christchurch: Și-a apărat familia şi comunitatea în timpul atacului din Noua Zeelandă

16 Mar 2019   •   19:33
Eroul de la Christchurch: Și-a apărat familia şi comunitatea în timpul atacului din Noua Zeelandă
Sursa foto: Foto: youtube.com

Abdul Aziz, un bărbat musulman în vârstă de 48 de ani, este văzut drept un erou de comunitatea din Christchurch după ce l-a înfruntat pe atacatorul care a reuşit vineri să ucidă 49 de oameni în atacul asupra a două moschei.

Când Brenton Harrison Tarrant, atacatorul australian în vârstă de 28 de ani, înainta spre moschee, Abdul Azis nu s-a ascuns, relatează Associated Press. Bărbatul a apucat primul lucru pe care a putut pune mâna, un aparat pentru plata cu cardul bancar, şi a ieşit din clădire urlând: „Vino aici!“.
 
Comunitatea îl vede acum pe Aziz ca pe un adevărat erou, pentru că a reuşit să prevină moartea mai multor oameni la moscheea Linwood, vineri, după ce l-a confruntat pe Tarrant şi l-a alergat, făcându-l să fugă cu maşina în cele din urmă.
 
Abdul Aziz spune însă că oricine ar fi putut face acelaşi lucru. Cei patru fii ai săi erau în moschee când el îl confrunta pe atacator, scrie Adevarul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close