Antena 3 CNN Externe Mesageria privată a premierului ceh a fost piratată de hackeri adversari ai primirii refugiaţilor

Mesageria privată a premierului ceh a fost piratată de hackeri adversari ai primirii refugiaţilor

Mesageria privată a premierului ceh a fost piratată de hackeri adversari ai primirii refugiaţilor
Sursa foto: foto: pixabay.com
05 Ian 2016   •   18:35

Mesageria personală a primului ministru ceh Bohuslav Sobotka a fost ţinta unui atac al unor piraţi informatici, care i-au sustras mesaje apărute ulterior pe un website antiimigraţie, scrie presa locală citată marţi de agenţia EFE și Agerpres.

Respectivul website, intitulat White Media şi al cărui slogan este 'Adevărul împotriva neomarxismului', a publicat zeci de mesaje trimise primului ministru de consilierii săi şi de alţi politicieni şi funcţionari, precum şi răspunsurile pe care premierul social-democrat le-a dat acestor mesaje.

O mare parte din conţinuturile acestui website susţin respingerea migranţilor musulmani şi fac referire la o politică de 'xenofilie', în antiteză cu xenofobia de care sunt acuzaţi adversarii primirii acestor migranţi.

Spre deosebire de preşedintele Milos Zeman, premierul Bohuslav Sobotka s-a arătat mai îngăduitor faţă de politica europeană favorabilă imigraţiei. Prin urmare, piratarea mesageriei sale electronice de către acest grup antiimigraţie este cel mai probabil o acţiune de represalii pentru poziţiile exprimate pe acest subiect de şeful executivului.

Atacul informatic survine după un altul petrecut cu câteva săptămâni în urmă, când contul de Twitter al lui Sobotka a fost accesat de hackeri care au postat acolo mesaje împotriva refugiaţilor, atribuindu-le premierului.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close