Antena 3 Externe Este a doua ţară din lume care adoptă această lege. Minorii vor putea opta pentru eutanasie

Este a doua ţară din lume care adoptă această lege. Minorii vor putea opta pentru eutanasie

13 Feb 2014   •   18:01
Este a doua ţară din lume care adoptă această lege. Minorii vor putea opta pentru eutanasie
Sursa foto: Foto: www.crccc.co

Minorii belgieni care suferă de boli incurabile vor putea opta pentru eutanasie, informează AFP. Belgia, ţară cu tradiţie catolică, a devenit astfel a doua ţară din lume, după Olanda, care autorizează în condiţii stricte eutanasierea minorilor.

Senatorul socialist Philippe Mahoux, autorul legii belgiene care permite eutanasierea adulţilor din 2002, a explicat că a trebuit să răspundă dorinţelor exprimate de medici pediatri confruntaţi cu "suferinţa insuportabilă" a pacienţilor minori.

Noua lege este contestată de Biserica Romano-Catolică care, alături de comunităţile religioase musulmană şi ebraică, au organizat "zile de post şi rugăciune" pentru "trezirea conştiinţelor".

Noua lege poate fi aplicată în condiţii extrem de stricte: minorul va trebui să se afle într-o situaţie medicală fără ieşire care să conducă oricum la deces şi aibă o suferinţă fizică insuportabilă pentru a putea opta pentru eutanasie.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close