Antena 3 CNN Externe Este ALERTĂ în Ucraina. "În perioada de armistiţiu, RUSIA pregătea LOVITURA"

Este ALERTĂ în Ucraina. "În perioada de armistiţiu, RUSIA pregătea LOVITURA"

Este ALERTĂ în Ucraina. "În perioada de armistiţiu, RUSIA pregătea LOVITURA"
de O.P.    |    18 Noi 2014   •   07:08

Armistiţiul din estul Ucrainei este tot mai fragil iar autorităţile de la Kiev îi acuză pe separatişti că pregătesc o nouă ofensivă de amploare, cu ajutorul Rusiei.

În ultimele 24 de ore, şase soldaţi ucraineni au fost ucişi în lupte iar la Doneţk artileria a bombardat intens zona. Miniştrii de externe ai Uniunii Europene se întâlnesc astăzi la Bruxelles pentru a decide noi sancţiuni împotriva liderilor rebeli.

Trupele ucrainene de pe frontul din regiunea Luhansk sunt, permanent, ţinta artileriei şi rachetelor lansate de rebelii separatişti. Asta deşi, pe hârtie, armistiţiul este încă în vigoare. Bombardamentele fac victime atât în rândul soldaţilor cât şi al populaţiei civile.

Mai multe explozii puternice s-au produs şi în apropierea aeroportului din Doneţk, deşi, anterior, un lider rebel afirmase că s-a convenit încetarea focului în zonă.

Cele două părţi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului. Situaţia s-a degradat mai ales după alegerile organizate, la 2 noiembrie, de rebeli în zonele pe care le controlează. Pe linia frontului, incidentele continuă iar războiul pare gata să izbucnească în orice moment.

NATO şi liderii occidentali acuză Rusia că le trimite separatiştilor întăriri în oameni şi armament, acuzaţie respinsă la Moscova. Pe acest fundal tensionat, liderul naţionalist rus Vladimir Jirinovski a crezut de cuviinţă să toarne gaz peste foc: el susţine că Ucraina "conduce Europa spre al treilea Război Mondial" şi că Polonia, Ungaria şi România vor profita de situaţie pentru a anexa teritoriile ucrainene care le-au aparţinut în trecut.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close