Antena 3 CNN Externe Este cea mai mare controversă care schimbă RELIGIA din temelii. "Nimeni n-a ştiut asta despre Iisus"

Este cea mai mare controversă care schimbă RELIGIA din temelii. "Nimeni n-a ştiut asta despre Iisus"

Este cea mai mare controversă care schimbă RELIGIA din temelii. "Nimeni n-a ştiut asta despre Iisus"
Sursa foto: Foto: Karen L. King
de S.T.    |    19 Sep 2012   •   09:54

O specialistă în istoria creştinismului de la Universitatea Harvard a descoperit un papirus scris în limba coptă, pe care a descifrat cuvinte care ar putea face ca istoria creştinismului să ia altă turnură. Ea afirmă că acesta arată că Iisus Hristos ar fi fost însurat, scrie New York Times.

Karen L. King a descoperit un fragment de papirus minuscul pe care ea spune că se poate citi în limba coptă: "Iisus le-a spus: soţia mea...". Acest fragment are dimensiunea unui card bancar şi mai conţine încă o informaţie cu adevărat uimitoare. Iisus ar mai spune despre soţia lui că "va putea să fie discipolul meu".

King a făcut publică această descoperire la o conferinţă de specialitate ce a avut loc la Roma. Nu se ştie de unde provine acest fragment de papirus, dar proprietarul lui a cerut să rămână anonim.

Numeroşi specialişti care au văzut mica bucată de papirus au spus că acesta nu este un fals. Descoperirea ar putea reaprinde discuţia mai veche referitoare la o presupusă căsătorie a lui Iisus.

Karen L. King a prezentat papirusul jurnaliştilor de la "The New York Times", "The Boston Globe" şi "Harvard Magazine", fragmentul respectiv fiind închis într-o carcasă de sticlă. Totuşi, ea afirmă că nu se poate spune clar că Iisus a fost căsătorit, iar propoziţiile respective ar fi fost scrise la câteva secole după moartea lui Iisus.

Specialista de la Harvard nu a dus papirusul la un laborator pentru că cerneala de pe el să fie testata cu carbon. Ea se teme că scrisul se va şterge în urma procesului de analiză.

Proprietarul a fost de acord să îl doneze Universităţii Harvard, dar cu o condiţie. Acesta a dorit ca şi alte astfel de scrieri foarte vechi să îi fie cumpărate de instituţia de învăţământ.

×
Subiecte în articol: religie religie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close