Antena 3 CNN Externe Este cea mai mare perioadă de recesiune din 1970. Zeci de mii de italieni au manifestat împotriva austerităţii, blocând străzile Romei

Este cea mai mare perioadă de recesiune din 1970. Zeci de mii de italieni au manifestat împotriva austerităţii, blocând străzile Romei

Este cea mai mare perioadă de recesiune din 1970. Zeci de mii de italieni au manifestat împotriva austerităţii, blocând străzile Romei
de M.Z.    |    18 Mai 2013   •   23:35

Câteva zeci de mii de manifestanţi au defilat sâmbătă la Roma împotriva austerităţii, la apelul unui sindicat italian din sectorul siderurgic, Fiom, cerând "dreptul la muncă, educaţie şi sănătate".

Aproximativ 50.000 de participanţi erau aşteptaţi la manifestaţie, însă, potrivit organizatorilor, la miting au participat de două ori mai multe persoane. Coloana a defilat de la Piaţa Republicii, în centru, şi până la Piaţa San Giovanni, locul unde se desfăşoară de obicei mitinguri.

Sindicatele italiene au blocat străzile Romei pentru o nouă rundă de proteste faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern. Oamenii cer ca autorităţile să elimine aceste măsuri şi să se concentreze pe favorizarea creşterii economice.

Italienii au ieşit în stradă să se opună prim-ministrului Enrico Letta şi măsurilor de austeritate pe care acesta le-a impus. Ei spun că şi-au pierdut răbdarea şi că nu mai au încredere în Guvern.

Înfuriaţi, sindicaliştii cer ca oamenii să nu mai fie concediaţi, iar taxele şi impozitele să fie menţine la actualul nivel. 

Aceste proteste vin după ce, în cursul săptămânii trecute, Agenţia Naţională de Statistică a anunţat că Italia trece prin cea mai lungă perioadă de recesiune din 1970.

Nivelul şomajului în Italia se ridică la 11,5% din populaţia activă, însă acesta atinge 38,4% în cadrul segmentului de vârstă 15-24 de ani.










×
Subiecte în articol: masuri de austeritate
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close