Antena 3 CNN Externe Este cel mai grav DEZASTRU NATURAL din istoria ţării. Peste 50 de oameni au murit

Este cel mai grav DEZASTRU NATURAL din istoria ţării. Peste 50 de oameni au murit

Este cel mai grav DEZASTRU NATURAL din istoria ţării. Peste 50 de oameni au murit
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
19 Sep 2013   •   08:14

Inundaţiile fac ravagii în Mexic, unde staţiunea Acapulco a fost acoperită de ape în plin sezon turistic. Mexicul se confruntă cu unul dintre cele mai grave dezastre naturale din istoria ţării, după trecerea uraganului Ingrid şi a furtunii tropicale Manuel. Autorităţile spun că până acum 50 de oameni au murit din cauza inundaţiilor provocate de două fenomene meteorologice.

Inundaţiile au blocat în totalitate oraşul mexican Acapulco. Apele au invadat pistele şi clădirea aeroportului, provocând anularea a sute de zboruri. Zeci de mii de turişti care se aflau în vacanţă în faimoasa staţiune balneară au fost blocaţi la sol.

Cei care au plătit mii de euro pentru un sejur de vis nu s-au putut bucura nici măcar de o zi cu soare.

Peste 50 de oameni au murit în Mexic din cauza inundaţiilor provocate de uraganul Ingrid şi furtuna tropicală Manuel. Acestea au lovit simultan ceea ce a făcut ca impactul să crească simţitor. Preşedintele ţării a anunţat că autorităţile fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i ajuta pe cei afectaţi.

Chiar dacă furtunile au părăsit teritoriul Mexicului, ploi abundente continuă să cadă în toată ţara. Până acum, peste 1 milion de oameni au fost afectaţi de inundaţiile puternice.


×
Subiecte în articol: Mexic inundatii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close