"Este complicitate la crime de război". Oficial rus, despre promisiunea NATO de a furniza arme Ucrainei

de D.D.    |    16 Sep 2014   •   13:29
"Este complicitate la crime de război". Oficial rus, despre promisiunea NATO de a furniza arme Ucrainei Foto: Intact Images
Preşedintele Dumei de stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Serghei Narîşkin, a declarat că promisiunea NATO de a furniza arme Kievului riscă să constituie o ingerinţă în afacerile interne ale Ucrainei şi o complicitate la crime de război, relatează Ria Novosti.

"Summitul recent al NATO nu a făcut decât să agraveze situaţia. Aflăm din diferite surse că livrări de arme au fost promise regimului de la Kiev de unele state membre ale acestui bloc, ceea ce riscă să constituie o ingerinţă în afacerile interne ale Ucrainei", a declarat Narîşkin.

"Aş spune chiar mai mult, este vorba despre o complicitate la crimele de război comise în această ţară", a conchis preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului rus.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat, la finalul Summitului NATO de la Newport, în Marea Britanie, că mai mulţi aliaţi sunt pregătiţi să furnizeze armament de înaltă precizie Ucrainei şi să trimită consilieri militari în ţara sa.

x close