Antena 3 CNN Externe Este INCREDIBIL ce i s-a întâmplat lui Obama în inima Rusiei. "L-a costat SCUMP ce vrea să facă în Siria!"

Este INCREDIBIL ce i s-a întâmplat lui Obama în inima Rusiei. "L-a costat SCUMP ce vrea să facă în Siria!"

Este INCREDIBIL ce i s-a întâmplat lui Obama în inima Rusiei. "L-a costat SCUMP ce vrea să facă în Siria!"
de O.P.    |    06 Sep 2013   •   06:16

Criza siriană încinge spiritele între cei mai puternici lideri ai lumii. Reuniţi la summitul G20 de la Sankt Petersburg, Barack Obama si Vladimir Putin au avut un schimb de replici foarte dur. 

După controversatul caz Snowden, acuzat de spionaj în SUA şi adăpostit de Rusia, poziţiile contrare cu privire la Siria par să fi pus capac relaţiilor ruso-americane.

Avântul cu care doreşte să intervină militar în Siria l-a costat scump pe liderul de la Washington
. Cândva, era în mijlocul unui alai de înalţi oficiali din toată lumea, acum, s-a îndreptat solitar spre sediul unde avea loc reuniunea G20.

Obama a fost surprins aproape şoptind la urechea premierul britanic, David Cameron, un alt susţinător sonor al intervenţiei în Siria.

Summitul a fost marcat însă de schimburile dure de replici dintre Washington şi Kremlin. Presa spune că  înaintea începerii summitului, Putin şi-a schimbat locul la masa rotundă, ca să nu stea lângă Obama. În plus, preşedintele rus a criticat extrem de dur declaraţiile secretarul american de Stat cu privire la rolul al-Qaida din cadrul opoziţiei siriene.

Imediat a sosit şi reacţia dură a departamentului american de Stat.

Şi şeful administraţiei de la Kremlin a criticat SUA, pentru că a acuzat Rusia că a furnizat arme chimice Siriei.

În acest timp, Turcia şi Rusia au trimis trupe în apele Mediteranei în eventualitatea unui atac asupra Siriei. Turcia, în sprijinul americanilor, pentru a consolida graniţa cu Siria, iar Rusia, pentru o posibilă evacuare a cetăţenilor ruşi.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close