Antena 3 CNN Externe "Este insuportabil din punct de vedere uman". Drama unei familii de români îi sensibilizează pe francezi

"Este insuportabil din punct de vedere uman". Drama unei familii de români îi sensibilizează pe francezi

"Este insuportabil din punct de vedere uman". Drama unei familii de români îi sensibilizează pe francezi
Sursa foto: Foto: www.lanouvellerepublique.fr
03 Oct 2012   •   13:17

Cazul a doi români care trăiesc în maşină alături de copiii lor este dezbătut de presa franceză. Într-un articol publicat online, La Nouvelle Republique scrie despre condiţiile precare în care îşi duc viaţa cei patru români, dintre care doi minori. Asta în timp ce militanţi ai unei asociaţii îi ajută şi intervin pe lângă autorităţile locale pentru a le găsi o locuinţă socială.

Familia Staicu este alcătuită din patru membri: Ion şi Mariana, părinţii, Silviu, de 13 ani, şi Ionela, de 9 ani, copiii. Cei patru  au pe post de locuinţă propria maşină care este parcată în apropierea colegiului unde învaţă cei doi copii.

Isabelle Francois, profesoara de franceză a lui Silviu şi militantă a Asociaţiei pentru recunoaşterea şi apărarea drepturilor imigranţilor (ARDDI), s-a arătat revoltată de situaţie. "Nu accept ca elevii mei să doarmă într-o maşină: este insuportabil din punct de vedere uman".

Membrii familiei Staicu au revenit la Niort după ce au locuit o vreme la Arcachon. Ei nu au unde să locuiască, iar remorca serveşte atât ca bucătărie, cât şi ca dormitor pentru micuţa Ionela. Silviu a fost mai norocos. În ultimele nopţi l-a găzduit profesoara sa.
   
Autorităţilor locale le este greu să le găsească o locuinţă socială pentru că cei doi părinţi nu au un loc de muncă.

Familia Staicu este originară din Drobeta-Turnu Severin şi se află în Franţa de trei ani.







×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close