Antena 3 CNN Externe Este ireal ce a făcut această universitate studentelor! Scuza conducerii este de necrezut

Este ireal ce a făcut această universitate studentelor! Scuza conducerii este de necrezut

Este ireal ce a făcut această universitate studentelor! Scuza conducerii este de necrezut
06 Aug 2018   •   12:49

Conform unor noi rapoarte, una dintre cele mai prestigioase universități medicale din Japonia a modificat scorurile la examenele de admitere ale femeilor. Publicația japoneză Yomiuri Shimbun a declarat că Tokyo Medical University a început să schimbe rezultatele în 2011 pentru a se asigura că sub 30% dintre participanți sunt femei. 

Universitatea privată declară că va investiga rapoartele privind posibila discriminare. Yomiuri Shimbun, care este cel mai mare ziar al țării a publicat joi un raport care examinează numerele de admitere al studențiilor, declanșând plângerile. 

O sursă anonimă declară că oficialii au adoptat o "înțelegere tăcută" pentru a reduce numărul femeilor care intră pe piață muncii medicale, în legătură cu ingrijorarea legată de faptul că  absolvenții de sex feminin nu folosesc diploma obținută.  

"Mulți studenți de sex feminin care absolvesc, termină și părăsesc practica medicală pentru a da naștere și a crește copiii", a declarat sursa pentru ziar. 

În 2010, înainte de introducerea măsurii, participarea elevilor de sex feminin a fost de aproximativ 40%. Ziarul afirmă că după procesul de depunere a aplicațiilor în două rânduri la începutul acestui an, doar 30 de femei au fost acceptate să studieze, față de 141 de bărbati. 

Povestea a avut o acoperire natională deoarece participarea femeilor în forța de muncă a devenit o chestiune problematică în Japonia în ultimii ani în cadrul agendei economice a lui Shinzo Abe. 

Participarea feminină a fost istoric scăzută, în special în profesiile mai înalte. Cercetările sugerează că doar 12,4% dintre legislatori, oficiali și manageri din Japonia sunt femei. 

Tokyo Medical University este deja în curs de investigare, în urma acuzațiilor că l-ar fi mituit pe Futoshi Sano, o figură de rang înalt în ministerul educației, cerând să ajute instituția să primească un împrumut  financiar în schimbul adăugării punctelor la scorul la examenului de admitere al fiului său. Futoshi Sano, care a fost arestat luna trecută a negat acuzațiile. 

Rapoartele sugerează că presupusa discriminare în funcție de gen ar fi fost descoperită în timpul anchetei respective. 

Sursă: BBC
  

×
Subiecte în articol: Tokyo Universitate
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close