"Este o agresiune în stil sovietic a preşedintelui Putin, care invadează o ţară vecină". Oficial canadian, despre situaţia din Crimeea

de D.D.    |    03 Mar 2014   •   08:33
"Este o agresiune în stil sovietic a preşedintelui Putin, care invadează o ţară vecină". Oficial canadian, despre situaţia din Crimeea Foto: www.theblaze.com

Ministrul canadian de Externe, John Baird, a clasificat intervenţia rusă în Ucraina o drept "o agresiune în stil sovietic", relatează AFP.

"Nu este nimic altceva decât o agresiune în stil sovietic a preşedintelui Putin, care invadează o ţară vecină", a declarat şeful diplomaţiei canadiene, condamnând-o cu cea mai mare fermitate, într-un interviu pentru postul de televiziune Global News.

"Vrem să-l forţăm pe preşedintele Putin să oprească această agresiune", a adăugat Baird, care s-a întors dintr-o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu fostul premier Iulia Timoşenko.

Duminică, în cursul unei conferinţe de presă, Baird a anunţat că Rusia va fi vizată de sancţiuni dacă va continua "să dea dovadă de o indiferenţă flagrantă la apelurile comune ale comunităţii internaţionale".

Ministrul le-a recomandat cetăţenilor canadieni aflaţi în Crimeea să părăsească teritoriul acestei republici autonome ucrainene.

Ottawa a anunţat că a suspendat angajamentul de a participa la pregătirile summitului G8 de la Soci şi l-a rechemat pe ambasadorul său din Rusia, în semn de protest.

Parteneri
x close