Antena 3 CNN Externe "Este o bombă cu ceas în toate spitalele". Abuzul de antibiotice a "înflorit" germenii multirezistenţi

"Este o bombă cu ceas în toate spitalele". Abuzul de antibiotice a "înflorit" germenii multirezistenţi

"Este o bombă cu ceas în toate spitalele". Abuzul de antibiotice a "înflorit" germenii multirezistenţi
Sursa foto: Foto: thatsglitchy.com
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   22:46

Abuzul de antibiotice a crescut numărul germenilor multirezistenţi, avertizează experţii germani în boli infecţioase, scrie presa internaţională, potrivit Agerpres.

"Este o bombă cu ceas în toate spitalele", a atras atenţia Gerd Hoffken, preşedintele Societăţii de Chimioterapie Paul Ehrlich (PEG), spunând că unele bacterii intestinale, cum ar fi Escherichia coli sau Klebsiella, devin tot mai rezistente la mai multe grupe de antibiotice.

Medicii spun că numai în perioada 2007 - 2010, numărul variantelor multirezistente ale acestor bacterii a crescut cu circa 50%, în principal din cauza consumului exagerat de antibiotice.

Potrivit cercetătorului german, o parte din aceste bacterii provin din alimente. "Obiectivul nostru este să reducem folosirea antibioticelor", a punctat el, reamintind că în multe clinici din Germania există deja un registru cu prescripţiile date pacienţilor pentru astfel de medicamente.



×
Subiecte în articol: antibiotice
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close