"Este o bombă cu ceas în toate spitalele". Abuzul de antibiotice a "înflorit" germenii multirezistenţi

de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   22:46
"Este o bombă cu ceas în toate spitalele". Abuzul de antibiotice a "înflorit" germenii multirezistenţi Foto: thatsglitchy.com

Abuzul de antibiotice a crescut numărul germenilor multirezistenţi, avertizează experţii germani în boli infecţioase, scrie presa internaţională, potrivit Agerpres.

"Este o bombă cu ceas în toate spitalele", a atras atenţia Gerd Hoffken, preşedintele Societăţii de Chimioterapie Paul Ehrlich (PEG), spunând că unele bacterii intestinale, cum ar fi Escherichia coli sau Klebsiella, devin tot mai rezistente la mai multe grupe de antibiotice.

Medicii spun că numai în perioada 2007 - 2010, numărul variantelor multirezistente ale acestor bacterii a crescut cu circa 50%, în principal din cauza consumului exagerat de antibiotice.

Potrivit cercetătorului german, o parte din aceste bacterii provin din alimente. "Obiectivul nostru este să reducem folosirea antibioticelor", a punctat el, reamintind că în multe clinici din Germania există deja un registru cu prescripţiile date pacienţilor pentru astfel de medicamente.x close