x close

"Este o declaraţie de război!" Anunţul îngrijorător făcut de oficialii sirieni

de D.D.    |    06 Mai 2013   •   09:22
"Este o declaraţie de război!" Anunţul îngrijorător făcut de oficialii sirieni 407 Galerie foto (2) Foto: Agerpres
Un oficial sirian a declarat că atacul aerian efectuat de Israel în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a fost "o declaraţie de război" din partea Israelului.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a spus că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

"Când atacă este o declaraţie de război. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori şi ne-am revanşat aşa cum am vrut, iar represaliile au fost întotdeauana dureroase pentru Israel. Vor suferi din nou", a declarat ministrul.După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile "deschid larg uşa pentru toate posibilităţile".

Potrivit CNN, autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului.

Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a precizat că este îngrijorat de aceste atacuri, însă a mai spus că „ONU nu este în poziţia de a verifica singură ceea ce s-a întâmplat".

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropiere de Damasc. Atacul a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah.

 

Citeşte mai multe despre:

Siria razboi civil siria Israel Hezbollah
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati