Antena 3 CNN Externe "Este o pierdere devastatoare”. Au murit făcând lucrul pe care îl adorau. Trei „vânători de furtuni” şi-au pierdut viaţa

"Este o pierdere devastatoare”. Au murit făcând lucrul pe care îl adorau. Trei „vânători de furtuni” şi-au pierdut viaţa

"Este o pierdere devastatoare”.  Au murit făcând lucrul pe care îl adorau. Trei „vânători de furtuni” şi-au pierdut viaţa
Sursa foto: Foto: www.tornadoeskick.com
03 Iun 2013   •   10:23
Trei "vânători de furtuni" au murit în timp ce urmăreau una dintre cele mai puternice tornade care au devastat statul Oklahoma săptămâna trecută, relatează AFP.

Tim Samaras, fiul său Paul şi Carl Young şi-au pierdut viaţa într-o tornadă la Reno, la vest de Oklahoma City, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a proiectului "Tactical Weather Instrumented Sampling in Tornadoes Experiment" (TWISTEX), o organizaţie fondată de către Tim Samaras.

"Este o pierdere devastatoare pentru comunităţile meteorologică, a cercetării şi vânătorii de furtuni", declară Tony Laubach, un colaborator al lui Samaras, pe Facebook.

Tim Samaras, în vârstă de 55 de ani, era cunoscut pentru că a dezvoltat instrumente ştiinţifice ce au permis observarea, în premieră, a tornadelor din interior. El a creat procedee novatoare menite să ofere cunoştinţe suplimentare despre furtuni şi ameliorarea previziunilor furtunilor. Samaras era "unul dintre cei mai celebri vânători de furtuni din lume".

Epava maşinii în care se aflau cei trei vânători a fost purtată până la aproximativ 800 de metri de locul accidentului. Numai unul dintre trupurile cercetătorilor a rămas în maşină, celalalte două fiind găsite la o distanţă de câteva sute de metri de vehicul.

"Au murit cu toţii, din nefericire, însă (au murit) făcând lucrul pe care îl adorau", scrie fratele lui Tim Samaras, Jim, citat de National Geographic.

Foto: Tim Samaras




 

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close