Antena 3 CNN Externe Este pentru prima oară când SUA iau această decizie. Ameninţările Coreei de Nord i-au pus pe jar

Este pentru prima oară când SUA iau această decizie. Ameninţările Coreei de Nord i-au pus pe jar

Este pentru prima oară când SUA iau această decizie. Ameninţările Coreei de Nord i-au pus pe jar
de O.P.    |    05 Apr 2013   •   06:22

Armata americană va trimite 12 avioane de vânătoare în Filipine din cauza tensiunilor din ce în ce mai mari din Peninsula Coreeană. Aeronavele vor participa la un exerciţiu militar comun în contextul în care armata nord-coreeană a anunţat posibilitatea unui atac atac nuclear asupra Statelor Unite. 

Oficialii de la Phenian declară că vina pentru situaţia tensionată din Peninsula Coreeană aparţine în totalitate Statelor Unite.

Este pentru prima oară când Statele Unite trimit un număr atât de mare de avioane de luptă în Filipine. Pe fondul tensiunilor generate de ameninţările venite din partea Phenianului, Pentagonul a trimis doua distrugătoare în apropierea Coreei de Nord, o platformă cu radar antirachetă în Oceanul Pacific şi vor instala rachete interceptoare în Guam. Trupele americane din Coreea de Sud se antrenează acum chiar pentru un eventual atac chimic.

DALE S. CROCKETT, ofiţer în armata Statelor Unite: "În primul rând ne ocupăm cu detectarea substanţelor chimice, detectarea hazardelor, decontaminarea, aşa cum aţi văzut ici, în cadrul demonstraţiei noastre, cât şi operaţiuni de salvare".

Trupele nord-coreene au primit aprobarea pentru a pregăti un atac nuclear îndreptat împotriva bazelor militare americane din Pacific.

"Informăm oficial Casa Albă şi Pentagonul că politica din ce în ce mai ostilă faţă de Coreea de Nord şi ameninţarea sa nucleară vor fi zdrobite cu ajutorul armatei, oamenilor şi a mijloacelor diverse de atac nuclear de care dispune Coreea de Nord", spun oficialii nord-coreeni.

Bazele militare americane din insulele Hawaii şi Guam se află în raza de acţiune a rachetelor cu rază medie ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, experţii sunt de părere că armata nord-coreeană este departe de a fi capabilă să organizeze un atac intercontinental.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close