Antena 3 CNN Externe Președintele Germaniei, în timpul vizitei în România: "Este război în Europa!"

Președintele Germaniei, în timpul vizitei în România: "Este război în Europa!"

În prezent, în Europa se desfășoară un veritabil război.

Președintele Germaniei, în timpul vizitei în România: "Este război în Europa!"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   13:32

Declarația a fost făcută, joi, la Sibiu, de președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

El a contextualizat declarația, evocând invazia militară declanșată pe 24 februarie 2022 de Federația Rusă în Ucraina, în urma căreia au murit zeci de mii de oameni, de ambele părți.

"Ne întâlnim și astăzi în condiții speciale, condiții cu care nu a mai crezut nimeni că ne vom reîntâlni. Avem un veritabil război în Europa după atacul Rusiei asupra Ucrainei. Atâta distrugere, atâtea victime și asta, deja de peste un an", a spus Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale.

Citește și: "Cred că lucrurile se mișcă!" | Iohannis, răspuns în limba germană la întrebarea privind deblocarea aderării României la Schengen

"Ieri am utilizat această zi pentru a ne asigura reciproc de unitate în Uniunea Europeană și în cadrul NATO și de faptul că prietenia dintre două state, așa cum sunt România și Germania, este atât de importantă pentru a păstra pacea și securitatea", a continuat el.

La Sibiu, Steinmeier s-a întâlnit, alături de președintele Klaus Iohannis, cu reprezentanții comunității germane din România.

"Cred că trebuie să onorăm ambele părți și să știm că și-au adus și își aduc o contribuție la îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre, la faptul că acestea sunt atât de strânse și bazate pe încredere", a spus oaspetele german. 

Frank-Walter Steinmeier, care și-a început, miercuri, vizita de stat la București, a rememorat o precedentă călătorie a sa la Sibiu.

Pe atunci, acest oraș fusese desemnat Capitală Culturală Europeană iar primar era Klaus Iohannis.

"M-a fascinat de prima dată", a mărturisit Steinmeier, care este, de altfel, cetățean de onoare al Sibiului.

Foto: Frank-Walter Steinmeier, alături de Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei de primire la Palatul Cotroceni, 24 mai 2023

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close