Antena 3 CNN Externe "Este SECTAR şi tendenţios". Declaraţia şocantă făcută despre un controversat preşedinte

"Este SECTAR şi tendenţios". Declaraţia şocantă făcută despre un controversat preşedinte

"Este SECTAR şi tendenţios". Declaraţia şocantă făcută despre un controversat preşedinte
de O.P.    |    10 Ian 2013   •   06:04

Emisarul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, cataloghează drept "sectar" şi "tendenţios" discursul unuia din cei mai controversaţi preşedinţi, Bashar al-Assad, conform unui interviu acordat postului BBC.



"Acest discurs este o repetare a unor iniţiative care nu au funcţionat. În plus, este şi sectar şi tendenţios", a spus Brahimi. Potrivit lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria este alimentat şi organizat de forţe străine, cu ajutorul "teroriştilor" care colaborează cu reţeaua Al-Qaida.

"Asistăm la un conflict între naţiunea siriană şi inamicii săi, între poporul sirian şi criminali", a declarat duminică liderul sirian, denunţând presupuse "tentative de divizare a Siriei".

"Siria nu va depăşi criza actuală fără o mobilizare deplină la nivel naţional", a continuat Bashar al-Assad. Siria va continua să combată "terorismul" şi, în acelaşi timp, să caute o soluţie politică pentru reconciliere, afirmă preşedintele Bashar al-Assad.

"Ne-am întâlnit astăzi, iar suferinţa este copleşitoare pe teritoriul sirian. Nu există niciun motiv de bucurie în contextul în care nu avem securitate şi stabilitate pe străzile oraşelor noastre. Este naţiunea noastră, a tuturor, trebuie să o apărăm", a spus al-Assad.

"Este un conflict al celor care vor să se răzbune pe poporul sirian prin divizarea ţării. Aceştia sunt duşmanii poporului şi duşmanii lui Alah. Iar duşmanii lui Allah vor merge în iad", a continuat al-Assad. "Suntem într-o situaţie de război real şi trebuie să ne concentrăm pe câştigarea războiului", a spus al-Assad.



×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close