Antena 3 CNN Externe De ce acestui bărbat i-a fost interzis refugiul în Austria. Nu i-a venit să creadă motivul

De ce acestui bărbat i-a fost interzis refugiul în Austria. Nu i-a venit să creadă motivul

De ce acestui bărbat i-a fost interzis refugiul în Austria. Nu i-a venit să creadă motivul
28 Aug 2018   •   12:13

Unui bărbat irakian i-a fost respinsă soliciarea de a primi refugiu deoarece autoritățile din Austria au afirmat că este "prea feminin" și nu cred că este cu adevărat homosexual.

Bărbatul de 27 de ani, care nu a fost numit în presă, a fost informat de autorități că felul lui de a se comporta său nu este "autentic". Presa din Austria a citat autoritățiile din regiunea Styria, care au declarat că el acționează "ca o fată" iar sexualitatea sa nu este "credibilă".

Decizia este cel de-al doilea caz în care autoritățile austriece refuză o solicitare de regufiu dând ca motiv faptul că nu credeau că aplicantul este gay cu adevărat.

La începutul lunii august, unui solicitant din Afganistan de 18 ani i s-a refuzat cererea pentru că mersul, comportamentul și îmbrăcămintea lui nu se potriveau cu stereotipul unui homosexual.

În ianuarie, instanța de judecată a Uniunii Europene a declarat că solicitanții refugiului nu ar trebui supuși "testelor de homosexualitate" atunci când cer azil în statele membre.

Curtea Europeană de Justiție a declarat că testele, care se bazează de obicei pe un raport al psihologilor, nu sunt "esențiale" pentru a determina dacă o persoană spune adevărul despre sexualitatea lor. 

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: Austria
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close