Antena 3 CNN Externe Este un record istoric. Fenomen meteo neobișnuit la Moscova

Este un record istoric. Fenomen meteo neobișnuit la Moscova

Este un record istoric. Fenomen meteo neobișnuit la Moscova
Sursa foto: Foto: Pixabay
16 Aug 2016   •   11:52

O ploaie torențială care a căzut luni la Moscova a depășit un record vechi de aproape 130 de ani pentru jumătatea lunii august, precipitațiile cifrându-se la circa 48 de milimetri, a anunțat Centrul meteorologic rus, menționat marți de AFP, scrie Agerpres.

"Un nou record istoric pentru jumătatea lunii august a fost înregistrat" la Moscova, cu "un nivel cumulat de 48 de milimetri de precipitații" de la începutul zilei, în timp ce temperaturile diurne în capitala rusă nu au depășit 14 grade Celsius, a informat Centrul într-un comunicat. Recordul precedent pentru 15 august, cu 25,2 milimetri de precipitații, a fost înregistrat la Moscova în 1887, se adaugă în comunicat.

Din cauza ploii au fost blocate circa 10 mașini și un autobuz pe străzile din capitală, iar 80 de persoane au fost evacuate, a anunțat ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Provocate de un ciclon venit din sud-est, ploile s-au abătut de duminică seară nu numai asupra Moscovei și a împrejurimilor sale, ci și asupra mai multor regiuni din centrul Rusiei — Kursk și Orel (sud-vest) și Belgorod (sud), unde s-au înregistrat furtuni violente, potrivit Centrului meteorologic rus. "Rămâne în vigoare o avertizare de ploi pentru majoritatea regiunilor din centrul Rusiei, îndeosebi pentru regiunea Moscovei", a informat Centrul, adăugând că precipitațiile urmează să se restrângă de marți, cu o revenire a căldurii începând de joi.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close